Read other TriBlogs
The way to The  Norsemen
Volg hier mijn weg naar hopelijk de Norsemen.

Het verbouwingsjaar 2016

WouterAelbrechtby WouterAelbrechtMar 4th 2016
Meer dan een half jaar is het geleden.

Na de Ironman van Kopenhagen was de euforie groot maar een maand later was de zin om te sporten verdwenen.
Van decompressie gesproken. Ondertussen waren de grote werken in ons huis begonnen en de kilo's kwamen er vlot bij. De hele benedenverdieping ging er deze winter uit en hopelijk nadien weer in.
Na enkele weken kreeg ik van mijn vrouw onder mijn voeten dat ik in actie moest schieten. Ik schreef me in voor mijn volgende doel in mijn masterplan namelijk Alpe D'Huez Triatlon.
2,2 km zwemmen in een bergmeer - 115 km fietsen in de Alpen en 22 km lopen op 2000m hoogte

Normaal begin ik dan de druk te voelen om te beginnen trainen maar vermits ik voelde dat ik een grote basis had opgebouwd bleef ik rustig op mijn gat zitten, op vlak van trainen dan.
Na enkele maanden voelde ik in het zwembad dat mijn clubgenoten mij rustig konden volgen en werd het echt tijd om in actie te schieten.
Spijtig genoeg namen de verbouwingen mijn vrije tijd in en bleef het zeer beperkt.

Vermits lopen een snelle oplossing is had ik me ingeschreven voor de Xtrail.: 3 wedstrijden op 24 uur en +_ 45 km lopen in de Ardennen.
De loopconditie zat in december goed maar verbouwen had ondertussen een zware tol gevraagd voor mijn rug. Mijn zenuw kwam weer vast te zitten. Het vreemde deze keer was dat ik tijdens het lopen geen last had maar neerliggen en zitten was een hel. Na de trail was het gedaan met sporten. Tot eind januari heeft het geduurd om mijn rug weer pijnvrij te krijgen. De verbouwingen waren in volle gang en buiten zwemmen en strechen werd er niet veel gedaan.
Nu zijn we maart en het einde van de verbouwingen is in zicht en kan ik langzaam weer beginnen trainen.
Ondertussen komen de eerste wedstrijden dichterbij en de noodzaak om in actie te schieten is nu wel nodig.
Ik heb me ingeschreven voor de Raid van Nisramont en de Amfiman in het voorjaar. Zo zou ik met een deftige basis aan seizoen moeten kunnen beginnen. Vermits de weekends niet meer vol zitten met verbouwen heb ik alles vastgelegd met toertochten, zo heb ik geen excuus om fietskilometers in de benen te krijgen.
De eerste toertocht van het jaar Opwijk - Brussel samen met Dieter is al goed verteerd en de beentjes zitten verbazend goed ondanks het gebrek aan fietskilometers.
Nu zondag staat de muurchallenge in Geraardsbergen op het programma m.a.w. we zijn eraan begonnen voor dit jaar.

Beter laat dan nooit.
 
Blogging Service, © TriBlogs Join TriBlogs to post comments and/or create your own blog, all for free! Read other Triathlon Blogs